6 - 23 augustus
do-zo
17:00 - 22:00

V-art
Pijkstraat 22
Waregem

GRATIS

TerrasFestival 2015

TerrasFestival is een kunstenfestival met de gezelligheid van een terras en de prikkels van een festival, op de mooiste locatie van Waregem. Hier kan genoten en geproefd worden van
vooruitstrevende kunst: performance, mode, poëzie, film, muziek, beeldende kunst,…

Programma

Elke week schrijft Lien Lannoo
een informatieve/persuasieve tekst over het eerstvolgend weekend,
hier te zien (klik op de afbeelding).


Bekijk hier het volledige programma.
TERRASFESTIVAL BREIDT UIT
deze zomer te zien:

the audience
livingroom
festival terras
café de orchidee

the audience

Dit wordt onderdeel van het volledige evenement.
Wij willen het festival ombouwen tot een tentoonstelling.
Een uiteenzetting bouwen: een tribune, de stelling.

Een tribune is een stellage in bijvoorbeeld een stadion of theaterzaal, bedoeld om bezoekers naar een evenement te laten kijken. Een tribune kan overdekt zijn, maar dat hoeft niet. De zitplekken kunnen bestaan uit individuele stoelen met rugleuning of simpele houten planken. Er zijn ook staantribunes met enkel staanplaatsen. Een tribune als bewering. Wat is een tribune, wat zegt het woord tribune, afhankelijk van de waarheid van het woord kunnen verschillende systemen worden bedacht, verschillende interpretaties van het woord of het wezen van een tribune. Om de toeschouwer te laten leiden, te confronteren. Wij willen het woord tribune, het gegeven tribune her-uitvinden. De afleiding van een stelling wordt vaak geïnterpreteerd als een bewijs van de waarheid van de resulterende uitdrukking, maar, afhankelijk van de betekenis van de afleidingsregels kunnen verschillende deductieve systemenverschillende interpretaties opleveren.

We zoeken kunstenaars om samen te werken aan de herontdekking van een stelling. Dit kan alle richtingen uit: bouwers, bedenkers / bouwen en bedenken. Het is de bedoeling dat de tribune inspeelt op de toeschouwer, op de performer, op het zijn, het wonen in het festival. Ook wonen kunnen wij zien als een beschouwing.

INTERESSE: mail mail mail mail

livingroom

Deze nieuwe ruimte brengt designers en ontwerpers samen en creëert de kans een eigen product/creatie aan het grote publiek aan te bieden.
Van designobject tot mode, tot gebruiksvoorwerp.

INTERESSE: mail mail mail mail

festival terras

Het gezellig terras is terug, deze keer met extra invulling.
Eten en ander lekker spul wordt dagelijks verzorgd door Stan Lanszweert en Omar Verhoeven. Deze twee jonge koks doen elke ochtend een "voedsel overschot" ophaalronde in Waregem. Dankzij de schenkingen van onder andere viswinkel Demeestere, bakkerij Delecta, bakkerij Moly, de fruitpoort en chocolatier Prestige komen zij dagelijks aan hun ingrediënten. Het betreffen perfect eetbare groenten, fruit, vissen en broden, die desondanks (door overproductie / groot aanbod in de toonbank tot sluitingstijd) zouden worden weggegooid. Eetrijpe mango's, bananentaartjes, en hondshaai die de dag zelf geconsumeerd moeten worden zijn enkele voorbeelden.
Met die grondstoffen start hun creatieve proces. In een buitenkeuken die trouw is aan hun werken-met-wat-voor-handen-is- principe bereiden ze elke dag nieuwe menu's. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en wat midnight munchies. Ze kijken ernaar uit om u te laten proeven hoe het kan.

café de orchidee

De bruine kroeg die dienst doet als bar en chillroom is ook terug aanwezig.
In een verlengstuk kan geregeld genoten worden van eet belevingen en -performances.

TerrasFestival 2014
1 - 7 augustus

Facebook
ISSUU
Verde art
TerrasFestival is een 7 daags kunstenfestival met de gezelligheid van een terras en de prikkels van een festival, op de mooiste locatie van Waregem.
Hier kan genoten en geproefd worden van vooruitstrevende kunst: performance, mode, poëzie, film, muziek, beeldende kunst,…
Enkele designverdelers tonen een nauwkeurige selectie van hun stock. Spherebox, Sleepstreet Bicycles, Verde Events Decoration en Coolwood. Alles samen schept dit een uniek kader waar mensen zich kunnen laten onderdompelen in allerlei nieuwigheden.

TerrasFestival is georganiseerd door TL en Kunst-turen. Wij nodigen u uit zich te laten verrassen door dit groots evenement, waar alles mogelijk is.

PROGRAMMA

1 AUGUSTUS - vrijdag
19u Vernissage
Eraserhead (+ visuals)
Tapas bar

2 AUGUSTUS - zaterdag
17u Bar open
Clouds On Electricity (geroezemoes XL)
Rondleiding met gids

3 AUGUSTUS - zondag
17u Bar open
POËZIE - Joris Pinseel / Dorien De Vylder / Kevin Amse / Ruben Van de Woestijne / Joran Jambe / Julie Beirens / Hanne Mores / Ruben Verlinde / Boer Snoek / Gert Van Lerberghe/ Evelien Verhegge

4 AUGUSTUS - maandag
17u Bar open
18u Wijndegustatie Bruno Desmet - Carlier
Vietnamese barbecue - Thanh Long Lam
HELOISE

5 AUGUSTUS - dinsdag
17u Bar open
KORTFILM - Hustin Zieber / Helena Aernoudts / Jessie De Leeuw / Edward Populaire

6 AUGUSTUS - woensdag
17u Bar open
MODE - Bill & Oli / Charlotte Mounzer
Janne Vanneste (The Happy)

7 AUGUSTUS - donderdag
17u Bar open
Games
Veiling
cupcakes

DOORLOPEND:
tentoonstelling MOMENT SUPRÊME

Astrid Verplancke / Cecile Samain / Charlotte Mounzer / Elke Van Kerkckvoorde / Hannelore Celen / Jannah Field / Joseph Gaudeuille / Kaadr / Lieven Verhelst / Nikita Verhelst / Nina Verhelst / Olivier Dubaere / Pieter Jossa / Ruth De Jaeger / Sofie Marijnissen / TL / Wout Van Den Driessche